Skip to main content

INM: Repertoriu probleme de practică neunitară – Litigii cu profesioniștii și insolvență

La finalul săptămânii trecute (12 martie), Institutul Național al Magistraturii (INM) a publicat un repertoriu de probleme de practică neunitară care include o secțiune dedicată insolvenței.

”Prezenta secțiune cuprinde problemele de drept discutate cu ocazia întâlnirilor președinților de secții ale Înaltei Curți de Casație și Justiție și curților de apel, respectiv procurorilor șefi secție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, structurilor specializate DNA și DIICOT și al parchetelor de pe lângă curțile de apel, organizate de Institutul Național al Magistraturii în perioada 2014-2020.

Scopul demersului inițiat de Institutul Național al Magistraturii, cu sprijinul formatorilor din catedrele de specialitate, îl reprezintă facilitarea identificării problemelor de drept dezbătute și a concluziilor consemnate în minutele întâlnirilor.

În acest sens, documentele atașate conțin problemele de drept din minute, grupate pe materii și instituții, pentru fiecare problemă fiind indicate întâlnirea în cadrul căreia a fost dezbătută și un link către minuta întâlnirii (forma disponibilă pe website-ul INM), precum și numărul paginii din minută la care poate fi consultată. De asemenea, conținutul fiecărei materii are atașat un cuprins intuitiv care permite accesarea rapidă a informațiilor de interes”, precizează reprezentanții INM într-un comunicat.

Documentul privind Litigiile cu Profesioniștii și Insolvența poate fi consultat aici (click). Secțiunea dedicată insolvenței începe la pagina 100.