Skip to main content

(28 nov.) Seminar online INPPI: Principii și reguli de protecție a datelor în activitatea practicianului în insolvență

Joi, 28 noiembrie, 2019, ora 14:00

Acreditare INPPI: 4 puncte pregătire profesională

Lectori-prezentatori: 

Conf. univ. dr. Nicolae-Dragoș Ploeșteanu și Hilda Șumălan
 
Vor fi evidențiate reguli generale și specifice de protecție a datelor cu caracter personal, pe care practicianul în insolvență este obligat să le respecte în condițiile în care protecția datelor a devenit un standard în activitatea celor care prelucrează date cu caracter personal.


Concepte abordate:

1. Principiile de prelucrare a datelor cu caracter personal.
2. Bune practici în domeniu.
3. Analize exemplificative:

 • Este practicianul în insolvență operator de date cu caracter personal? Formele de exercitare a profesiei trebuie să își numească un Responsabil cu Protecția Datelor?
 • Care sunt temeiurile legale în baza cărora un practician în insolvență prelucrează date cu caracter personal?
 • Cum aplică un practician în insolvență obligația de informare a persoanelor vizate?
 • Care este relația dintre administratorul judiciar/lichidatorul judiciar cu societatea în cauză?
 • etc.

 
ATENŢIE! Puteți trimite întrebări pentru lector la adresa office@inppi.ro, urmând ca răspunsurile să fie date pe parcursul seminarului.
 
Cum mă înscriu la seminar?

I. Persoanele care nu sunt înregistrate pe site-ul INPPI (care nu au cont și parolă) și care doresc să acceseze seminarele online trebuie să efectueze următorii pași:
 

 • Se accesează butonul Înregistrare amplasat în partea dreaptă sus, din pagina principală a portalului www.inppi.ro;
 • Se completează toate câmpurile din formularul de înregistrare, respectiv: nume, email, parolă, verificare parolă, număr matricol. La rubrica email se introduce adresa personală de email a persoanei care solicită înscrierea. La rubrica parolă se introduce o parola aleasă de utilizator. Se confirmă parola aleasă de utilizator. La rubrica număr matricol UNPIR se introduce numărul  de evidență al practicianului din Tabloul UNPIR (ex 0000);
 • După completarea câmpurilor sus amintite se dă click pe rubrica înregistrare utilizator nou;
 • Pe adresa de email aleasă de dvs. veți primi un mesaj de confirmare a înregistrării pe site-ul INPPI;
 • După primirea mesajului, în vederea autentificării și vizualizării seminarului ales, sunt urmați pașii de la pct. II de mai jos.

 
II. Persoanele care sunt deja înregistrate pe site și care doresc să acceseze seminarul dorit trebuie să efectueze următorii pași:

 • Se achită taxa de participare la seminar și se trimite dovada plății către secretariatul INPPI, la adresa office@inppi.ro. Taxa de 150 lei (cost cu TVA), se achită în contul INPPI, deschis la BCR Sucursala Unirea, cod IBAN RO11RNCB0671130993380001, CUI RO31066951. Obligatoriu, în actul de plată, se va preciza data în care se desfășoară seminarul și numele participantului;
 • După verificarea efectuării plății, veți primi mesajul prin care vă este validată plata și totodată vă este comunicată permisiunea de a accesa seminarul online;
 • În data și la ora programată, se accesează din partea dreaptă de sus a paginii www.inppi.ro butonul Autentificare și se completează datele din formular, respectiv email și parolă (alese de dvs);
 • Se dă click pe butonul autentificare și se vizualizează seminarul folosind link-ul corespunzător, conform instrucțiunilor primite în mesajul de confirmare a plății.

 

ATENȚIE! Suma de 150 de lei reprezintă taxa pentru accesul la seminariile online live. Aceeași taxă se percepe și pentru oricare dintre înregistrările edițiilor anterioare.

 
Pentru înregistrare utilizator nou – click aici.
Dacă ești înregistrat deja, pentru autentificare – click aici.