Skip to main content

Recomandări UNPIR în pentru perioada următoare în contextul COVID-19

În contextul epidemiei de gripă de tip nou, practicienii în insolvență sunt rugați ca în perioada următoare să își organizeze activitatea ținând cont și de riscul infecției virale.

Un aspect important de avut în vedere este organizarea activității astfel încât practicienii, debitorii și creditorii să nu se găsească în locuri aglomerate și să nu se genereze aglomerații de persoane.

Spre exemplu, se recomandă amânarea ședințelor de creditori și licitațiile în care e previzibil că vor participa mai mult de 100 persoane.

În interacțiunea cu Secretariatul General și filialele UNPIR, membrii UNPIR sunt încurajați să utilizeze mijloacele electronice pentru comunicare și depunere de documente, utilizând adresele office@unpir.ro și comunicare@unpir.ro

În perioada următoare se amână evenimentele și conferințele de specialitate organizate de INPPI și UNPIR, însă rămân disponibile seminarele online. 

UNPIR le recomandă tuturor membrilor să respecte în totalitate recomandările și regulile stabilite de instituțiile cu care interacționează, inclusiv instanțele și alte organe publice care au luat măsuri adiționale de securitate.

Măsurile cunoscute până în prezent sunt sintetizate în cele ce urmează.

Legat de instanțe, la nivel național, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) recomandă măsuri care includ:

  • fixarea de ore exacte pentru fiecare termen și acces în instanțe doar la orele stabilite
  • amânarea sau organizarea în format electronic a ședințelor de judecată
  • depunerea înscrisurilor în format electronic

Puteți consulta comunicatul CSM aici (click)

Tribunalul București a decis, de asemenea, segmentarea înfățișărilor pe loturi de câte 2-3 cauze și restricționarea parțială și controlul accesului în clădire. Puteți consulta comunicatul Tribunalului aici (click)

Totodată, instituții precum Baroul București, Uniunea Națională a Barourilor, Camera Consultanților Fiscali și altele au solicitat utilizarea mijloacelor electronice în comunicare și evitarea deplasărilor la sediile organizațiilor.

UNPIR va prelua și publica pe site, la secțiunea Știri, toate comunicatele și informările emise de instituții și organizații cu impact asupra activității practicienilor în insolvență.