Skip to main content

Noile restricții cauzate de pandemia Covid-19 nu se aplică instanțelor și parchetelor

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunțat la începutul săptămânii că restricțiile decise de Guvern în contextul pandemiei Covid-19 nu se referă la activitatea instanțelor și a parchetelor.

Restricțiile au fost adoptate prin HG nr.1130/2021 pentru modificarea anexelor nr. 2 şi 3 la HG nr.1090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

”(...) activitatea instanțelor și parchetelor de pe lângă acestea se va desfășura în aceleași condiții ca și cele anterioare H.G. nr.1130/2021 atât în ceea ce privește actul de judecată și de urmărire penală, cât și ceea ce privește accesul justițiabililor în sediile acestora, cu respectarea strictă a regulilor de protecție luate de autorități în scopul limitării efectelor pandemiei”, precizează reprezentanții CSM într-un comunicat de presă.

Informarea este bazată pe o adresă emisă de Ministerul de Interne, la solicitarea CSM. Documentul MAI poate fi consultat aici (click).