Skip to main content

UNPIR acordă două burse de merit la Centenarul Marii Uniri

Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR) a sărbătorit Centenarul Marii Uniri la Alba Iulia, într-un eveniment care a inclus un seminar științific și acordarea a două burse de merit, menite să susțină două studente excepționale.

Sâmbătă, 29 septembrie 2018, UNPIR a organizat la Alba Iulia, în parteneriat cu Universitatea ”1 Decembrie 1918”, un seminar științific ocazionat de Centenarul Marii Uniri.

Punctul culminant al evenimentului a fost acordarea a două burse speciale de merit studentelor Ioana Cristina Trifan, din România, și Vlada Panfili din Republica Moldova.

La seminarul științific au participat reprezentanți ai autorităților locale, reprezentanți ai mediului academic și cultural din Alba Iulia, precum și invitați și reprezentanți ai filialelor UNPIR din țară.

Cuvântul de deschidere i-a aparținut dlui Niculae Bălan, președinte UNPIR, iar seminarul a fost moderat de Cornel Ionașcu, președintele Instanței Superioare de Disciplină a UNPIR. Tot în prima parte a evenimentului au ținut cuvântări, din partea autorităților locale, Paul Voicu, viceprimar, și Dumitru Fulea, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.

Din Republica Moldova, Ion Popa, președintele Uniunii Administratorilor Autorizați din Moldova, a vorbit despre Marea Unire așa cum a fost văzută în vremea respectivă la Chișinău precum și despre situația actuală și speranțele de viitor în ambele părți ale Prutului.

Din partea Universității „1 Decembrie 1918” au ținut prezentări conf. univ. dr. Valer Moga și lect. univ. dr. Attila Szora Tamas, iar din partea Muzeului Național al Unirii Alba Iulia a ținut o prezentare dr. Tudor Roșu, șeful secției Istorie din cadrul Muzeului.

Spre finalul evenimentului, din partea UNPIR au primit medalii aniversare prof. univ. dr. Augustin Fuerea, jud. Țăndăreanu Nicoleta, jud. Sărăcuț Mihaela, jud. Comșa Marcela, jud. prof. univ. Florin Moțiu și jud. conf. univ. Nasz Csaba Bela, o medalie in-memoriam a fost acordată fostului președinte UNPIR Arin Octav Stănescu, iar plachete aniversare au fost oferite colegilor din Republica Moldova, colegilor UNPIR, reprezentanților Universității, precum și altor invitați.

UNPIR este asociația profesională a practicienilor în insolvență, cu statut de utilitate publică, și are 4.000 de membri la nivel național, organizați în 1.500 cabinete individuale și 730 de societăți.