Skip to main content

Mulțumiri pentru implicare în modificarea legislației insolvenței!

Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR) le mulțumește tuturor specialiștilor implicați în proiectul de modificare a legislației insolvenței.

Proiectul, bazat pe implementarea Directivei privind restructurarea și insolvența nr. 2019/1023, a durat aproximativ doi ani.

Scris de practicieni în insolvență, magistrați și cadre universitare, proiectul a fost inițiat de Ministerul Justiției și supus unei ample dezbateri publice.

În cadrul acestei dezbateri proiectul a fost adnotat și comentat de întregul spectru al domeniului insolvenței, incluzând precizări din partea practicienilor în insolvență, asociațiilor profesionale, a autorităților și a specialiștilor din alte domenii tangențiale insolvenței.

Aprobat de Guvern în urma dezbaterii, proiectul a mers către Parlament, unde fiecare ședință de comisie permanentă, atât în Senat cât și în Camera Deputaților, a cizelat suplimentar demersul de optimizare a legislației insolvenței.

În cele din urmă proiectul a fost promulgat, iar societățile în dificultate vor avea la dispoziție, de acum încolo, mai multe instrumente de redresare.

Pentru implicarea în toate aceste etape, pentru devotamentul arătat obiectivului de a produce un act normativ cât mai eficient, pentru apropierea față de profesia de practician în insolvență,

UNPIR le mulțumește tuturor profesioniștilor care au contribuit la acest succes!