Skip to main content

Marian Bratiș: Este un domeniu foarte specializat legea insolvenței, și tocmai de aceea reclamă o aplicare cât mai exactă a normelor sale

Nicolae Cîrstea: 31 mai 2019 – Conferință Regională de Insolvență la Timișoara. Suntem împreună cu dl vicepreședinte al Curții de Apel Timișoara, Marian Bratiș. Dle vicepreședinte, o colaborare tradițională între UNPIR Timiș și Curtea de Apel, pe această zonă a conferinței anuale, care se desfășoară aici, la Timișoara.

Marian Bratiș: Într-adevăr, așa este. Iată, cred că suntem la a cincea sesiune de acest gen. Colaborarea noastră cu Filiala județului Timiș a UNPIR este una extraordinar de bună. Reușim, iată, să ancorăm teme de discuții foarte interesante și, mai ales, participarea foarte multor colegi din rândul judecătorilor, al avocaților, sigur, al practicienilor în insolvență și chiar al executorilor judecătorești – ceea ce e un lucru bun și pentru viitor, cred eu.

Nicolae Cîrstea: Cât de important este pentru dumneavoastră, ca magistrat, ca judecător, să interacționați cu colegii practicieni în insolvență și care ar fi rezultatele acestei interacțiuni pe care o realizați în cadrul conferinței?

Marian Bratiș: Magistrații judecători au, desigur, deschisă această perspectivă spre cei cu care colaborează în anumite cauze, o anumită specialitate – iată, aceste cauze de insolvență au pus probleme și teoretice, și practice, și vor mai pune în continuare. Numai printr-o bună colaborare, printr-o bună informare reciprocă, o comunicare, care să continue atât la nivel individual, cât și la nivel instituțional, cred că vom putea depăși micile probleme de aplicare a acestei legi.

Nicolae Cîrstea: Cum apreciați, din punctul dumneavoastră de vedere, nivelul la care este legislația în această zonă, a insolvenței? Din punctul meu de vedere, cred că este un nivel superior altor domenii de activitate.

Marian Bratiș: Este un domeniu foarte specializat, tehnic, al dreptului, legea insolvenței, și tocmai de aceea reclamă o aplicare cât mai exactă a normelor sale. Asta nu înseamnă că nu sunt dificultăți, iată, în aprecierea, în interpretarea, în punerea de o parte și de alta a altor norme de drept, de natură civilă sau chiar de procedură fiscală, ceea ce a făcut și obiectul discuțiilor de astăzi.

Nicolae Cîrstea: Vă mulțumesc și vă felicit în calitate de co-organizator al conferinței, pentru nivelul la care au fost discuțiile din sală, expunerile spicherului și, per ansamblu, practic întregul nivel al conferinței de la Timișoara.

Marian Bratiș: Și eu vă mulțumesc și mă bucur că, iată, Universul Juridic este, din nou, în mijlocul nostru – este o editură pe care o respectăm, cărțile pe care le editează, sigur, și noi, la Curtea de Apel, le avem, judecătorii se bucură de edițiile pe care ni le transmiteți și sperăm ca și cu dumneavoastră să avem o colaborare, în continuare, foarte bună.