Skip to main content

Discursul dnei Ileana Bustea cu ocazia Festivității de acordare a Premiilor RRDP pentru anul 2017

Vă mulțumesc foarte mult pentru oportunitatea de a fi prezentă aici, de a înmâna acest premiu, în numele dlui președinte Nicolae Bălan, al UNPIR. Este o deosebită onoare și aș dori să spun că mediul academic rămâne bastionul profesionalismului, chiar dacă nu întotdeauna este ascultat și consultat. Aș mai spune că în domeniul insolvenței trebuie să recunoaștem că munca noastră, a juriștilor, este coloana vertebrală, care poate să ducă la rezultatul și la finalitatea unui plan de reorganizare reușit finalizat.

În ceea ce privește legislația insolvenței, mărturisesc că în ultima perioadă au fost, într-adevăr, modificări brutale ale acestei legislații, modificări brutale care au existat în toate domeniile, nu numai în legislația insolvenței, dar capitolul nu este închis. Pentru că, în ceea ce privește insolvența și munca noastră, a juriștilor și a practicienilor în insolvență, este, într-adevăr, o muncă pe care spunem noi că o ducem într-un progres. Dacă trebuie să mă refer la ceea ce am spus, că întotdeauna munca juristului este o muncă care duce la o reușită în ceea ce privește munca profesionistului, practicianului în insolvență, recunosc că ceea ce într-un plan de reorganizare, așa cum am spus, reușit, se poate negocia din punct de vedere economic-financiar, nu se poate negocia niciodată din punct de vedere al legii. Nu se poate negocia legea.

 

 

În ceea ce privește articolul și faptul că mă aflu aici să înmânez acest premiu, am spus că mă aflu și mă simt onorată, pentru că, într-adevăr, munca dlui av. dr. Vladimir Diaconiță nu face decât să vină și să încununeze întreaga noastră activitate, a profesioniștilor dreptului și a profesioniștilor insolvenței, și spun eu că, așa cum suntem, în organizații profesionale și munca noastră, a juriștilor, poate să ducă mai departe și nu ne vom opri, în sensul că vom milita și vom face tot ce ne stă în putință ca Legea insolvenței și modificările legislative să fie mai puțin brutale și poate, poate, cei care au contraargumentat să nu fie înlăturați, așa cum s-a întâmplat și cum se mai întâmplă încă.

Doresc să-l felicit încă o dată pe dl av. dr. Vladimir Diaconiță și să urez în continuare succes Revistei Române de Drept Privat și să vă felicit și vă mulțumesc foarte mult pentru această oportunitate.

Vă mulțumesc încă o dată în numele președintelui Nicolae Bălan, al cărui reprezentant în această seară mă aflu aici, în fața dumneavoastră. Vă mulțumesc. Vă felicit.