Domnule președinte, onorat prezidiu, stimați invitați, dragi colegi, bună ziua și bine v-am găsit!

Am să încep prin a vă spune că sunt un pic invidios pentru că ați avut această idee genială – spun eu – de a organiza un congres într-o atmosferă care să destindă modul de colaborare și cred că, în fapt, rolul unui organism profesional este să creeze o comunitate și prin astfel de măsuri, în care renunțăm un pic la etichetă, la rigoare, în ceea ce privește modul de așezare, de a colabora și de a vorbi. Cred că este un prim pas în a face, să spunem, ca în cadrul fiecărei profesii, acest simțământ de apartenență la o comunitate să fie din ce în ce mai mult prezent.

În ceea ce privește colaborarea pe care corpul nostru profesional – al experților contabili – o are cu UNPIR-ul, este una evidentă, mai ales că, vrem, nu vrem, probabil în anumite zone (n.n. profesionale) activitatea noastră intră într-o arie comună și cred că este bine să colaborăm pentru a găsi cele mai bune soluții, în interesul nostru, al tuturor.

Vă doresc să aveți un Congres cu multe rezultate, scurt și la obiect și, bineînțeles, așteptăm să discutăm într-un cadru mai puțin formal, de fapt informal, mai târziu.

Încă o dată, mulțumesc de invitație și mult succes!

Robert Aurelian Șova

Președintele Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR)