Doamnelor și domnilor,

E o zi frumoasă […]. Pentru mulți dintre noi este aglomerație mare în perioada aceasta, dar iată că ne găsim timp să ne întâlnim, pe agenda uniunii mare, să spunem așa, avem câteva proiecte, care vizează ANAF-ul și legea noastră, Legea nr. 85/2006. Vă spun așa, doar câteva cuvinte. La ANAF s-au schimbat tot timpul structurile la vârf și propunerile noastre, care zic eu că au fost în ordine, au fost cumva învăluite de mister și a ieșit ceva care nu prea ne convine din Ordinul nr. 2442/2016. Redeschidem – și, sper, cu succes acum – negocierile. În vârful ierarhiei a ajuns domnul Mișa, care a fost inițiatorul – cu o echipă de acolo – Split-ului pentru TVA, care ne-a vizat pe noi, nu știu cum o duceți, cât de mult ne-a complicat viața și cât de mult au reușit să câștige fonduri cu treaba aceasta, dar probabil că atunci când o să ne întâlnim, o să ne spună câteva lucruri.

Pentru Legea nr. 85/2006 am strâns mai multe propuneri de modificare, câteva propuneri a făcut și doamna Nicoleta Țăndăreanu, magistrat care ne însoțește de multe ori la stagiile noastre de pregătire și, din nou, sperăm să avem șansa să aducem modificări care să ne facă viața mai bună. A zis Cătălin Andrei Dascăl ceva de celelalte bresle. Păi, chiar așa s-a întâmplat: și-au pus adunări generale astăzi și mâine. Colegul nostru Florin Dragomir a fost la ANEVAR, am avut o colegă, pe Daniela Zăpodeanu, președinta Filialei Bihor, care s-a dus la Camera Auditorilor, la consultanți fiscali, și nu mai ajunge; mâine mai avem încă o participare. Suntem într-o relație apropiată, pentru că pe acolo suntem, la barou ne-a reprezentat doamna Leonora Maria Lanțoș – și zic eu că suntem în lumea aceasta, a profesiilor liberale.

Am reușit să dăm un nou format fondului de lichidare. Reacțiile pe care le-am avut până acum din țară au fost în ordine. Sper că nu sunt nemulțumiri la București. Avem o rezervă, încă, și sperăm să gestionăm cât mai bine acest fond, ne pregătim pentru o finanțare care poate că, într-o bună zi, o să vină de la Ministerul Justiției, precum și de la Ministerul Finanțelor, dar nici anul acesta nu se arată ceva nemaipomenit.

Cam acesta am vrut să vă spun. Sperăm să fim operativi, evenimentul o să fie marcat și de alte ocazii – 100 de ani de la Marea Unire – o să fie, în vreun fel, marcat și la congres. O să avem o întâlnire și la Alba Iulia, în luna septembrie, cu președinții de filiale și să vedem ce participanți mai sunt.

Avem Ziua Profesiilor Liberale, întâlnirea de la Sovata și acolo sper să avem ceva. Și cam atât.

Vă urez succes!